Thursday, July 7, 2011

Tanabata




八雲茶寮は緒方さんが経営する紹介制のレストラン。(紹介不要でお昼を最近始められたそう。)



食事に合わせてお茶を変えてもらえるお茶コースやワインコース。

ハイセンスだと、とかく見た目だけで終わる時もあるのだけれど。

本当に美しく、そして美味しい。

働く人達もやさしく思いやりに満ちている。

緒方さんの人柄かな。



デザートは七夕をイメージした和菓子だった。





そして、今日は父吉井敬二[83歳]の誕生日。何時までこうしてお祝い出来るだろう。

毎日些細な事に喜びを見つければ、上手に老いていけるのだと言う。










Yakumosaryo is a membership restaurant operated by Mr. Ogata (for Lunch time, it doesn’t need members’ referral). The menu got Tea course, which you can choose tea to match with food, or Wine Course.
Sometimes the taste of food is not considered for artistic food presentation but his food is truly beautiful and delicious. I wonder if this is coming from his personality. Today’s dessert was for star celebration of 7 July.
Also today is my father, Keiji Yoshii’s 83rd birthday. I don’t know how many more years we can celebrate like today? I think we can live long by looking for happiness everyday despite tiny matters.