Friday, September 17, 2010

Restrant in Milano



トリュフ(タルトゥーフォ)が美味しい季節。パスタ好きワイン好きな私には危険なシーズン。



来週から入って来る大勢のファッションピープルの方々へ、私からミラノ小レストランガイドです。
コレクション時期は込み合いますので、早めの予約が必要です。

ANTEPRIMA MILANO事務所 森本.ブリジット.イザベラ.が必要であればお手伝いしますのでコンタクトして下さいませ。http://www.anteprima.com/

ミラノお勧めレストラン この時期すべて予約必要 だと思います。

1) Da Giacomohttp://blog.livedoor.jp/shiroyuki11/archives/51193231.html 
(魚高級)
近くにジャコモケーキショップやたばこショップもあります。
私はウニのスパゲティーが大好きです。ワインリストもさすが。
サシカイヤーなど頼んでいるNYからかなと思うようなゲストを良く見かけます。
ジャコモさんもお元気。始めに熱々のピザが出てくるのですが、これが美味しい。
でもピザを食べてしまうと、メインまでは要らないなと思う私です。
記念にマッチをもらって帰ると良いです。いろいろな色でジャコモさんの顔がかいてあります。

2) http://izumilog.blogspot.com/2010/01/best-restrat-in-milano.html

2)Bstro Giacomo ジャコモから1分。インテリアも素敵で値段も少し安くてお手ごろなので、人気です。でもジュコモさんはいません。http://blog.livedoor.jp/shiroyuki11/archives/51339698.html
 (①よりは安い。お肉中心)
http://izumilog.blogspot.com/2009/04/villa-necchi-campiglio-introduzione.html


3)あまりにも有名でしょうか?スカラ座のオープニングの帰りに宝石ジャラジャラのマダムで賑わいます。お昼は買い物客。Paper moon http://papermoonmilano.com/milano.htm (何でもおいしい。買い物に便利な場所。ランチは特に満員)
ここではお豆とルッコラのサラダが好き。
ここの御嬢さんとはプリンチぺのクラブ10のサウナで週末良く顔を会わせます。

4)Langhe http://www.trattoriaallelanghe.com/
 Corso Como9 ANETPRIMA店の前。
ミラノ料理。 お肉中心。
今日は写真の白タルトゥーフィのパスタを食べました。是非ANTEPRIMAって言ってみてください。
少しはサービスが良くなると思います。
今日はタルトゥーフィのかおりに酔って、ダイエットなど忘れてしまいました。

5)The Barettohttp://www.baglionihotels.com/en/destinations/milan/carlton-hotel-baglioni/restaurant/il-baretto-al-baglioni-restaurant

昔はサントアンドレア通りにあって、アンテプリマもショーの打ち上げパーティをした事があります。
何を食べても美味しいですが、メニューがありません。
口頭で説明してくれます。
最高級レストラン。昔から仲の良い年配のエルマンノと言うウエイターさんがいます。

6)La Torre di Pisahttp://www.trattoriatorredipisa.it/en/storia.html
トスカーナ料理。
Fiori chiari と言う通りにあります。
夜には占い師がいたり、若者達で賑わいます。
小さく細くてかわいい通り。
ここはお肉(フィオレンティーナ)が美味しい。
ラフな感じの店内だけれど、おしゃれな人が多い。(
始めて訪れたのは20年以上前、ベルテーリさんと一緒でした。

7)La Risacca 6 カジュアルな魚料理店です、次々出てくるオードブルでお腹がいっぱいになってしまいます。http://www.yubuk.com/restaurant-milan/ristorante-risacca--114812.html
私はブランジーノアラサルト(お魚の塩焼きが好きです)
(スズキ.シーバス)
)8)Peckhttp://www.peck.it/ あまりにも有名?お土産お惣菜も良いかもです。

9)Villa Necchihttp://izumilog.blogspot.com/2009/04/villa-necchi-campiglio-introduzione.html
 ミラノで古い家を見ながらテニスコートの横、お庭でランチ。別においしくないけれど、サラダとかね。雰囲気だけ。

10)Consorale 前住んでいたVia Ciovassoと言うブレラにある小さくて短い通りにあります。
画廊やアンティークショップなどがあってかわいい通りです。
久しぶりだね。仕事は上手くいっている?と気かれながら今日のお昼はそこで、イチジクと生ハムの前菜とボンゴレを食べました。
隣の人が食べていた魚介蒸し、レモンを絞って食べているのも美味しそうでした。

今晩は夕食を抜こうとか?サラダだけにしようとか考えていた私ですが。
8時に仕事が終わって、久しぶりなんだからタルトゥーフィを食べにきたら?美味しいよと言うお店の人
の誘いを断れませんでした。自宅の目の前だし、8時まで仕事をしていたので。

言い訳は沢山あるけれど、美味しいはやはり幸せ。

http://www.milanomia.com/VIA/CIOVASSO/ILCONSOLARE/ILCONSOLARE.htm

It is the season for Truffle( Tartufo) and a dangerous season for me who likes them and drinking. For those who come to Milan for business trip, here is my little restaurant guide. Since the restaurants become easily full, you are advised to make a reservation. Please contact Ms. Morimoto, Brigitte and Isabella if you need any assistance. http://www.anteprima.com/ Below are my favorite restaurants. I strongly recommend making reservation beforehand.

1) Da Giacomohttp://blog.livedoor.jp/shiroyuki11/archives/51193231.html (fish dish)
There is Guiacomo cake shop and tobacco shop nearby. I like spaghetti with sea urchin. The wine list has full selection. I sometimes see guests seem like they are from New York who order Saccicaia. Giacomo is fine in health. At first, hot pizza is served and this is very yummy. But if I have pizza, I can’t finish my main dish. I advise you to get matches for your memory because the matches have many colors with face print of Giacomo.
2) http://izumilog.blogspot.com/2010/01/best-restrat-in-milano.html

2)Bstro Giacomo 
It is just one minute walk from Giacomo. The restaurant is very popular because of good interior and reasonable price. Giacomo doesn’t stay here.
http://blog.livedoor.jp/shiroyuki11/archives/51339698.html
 (more reasonable price than 1), Mainly meat dishes)
http://izumilog.blogspot.com/2009/04/villa-necchi-campiglio-introduzione.html


3)Is this too famous? The restaurant becomes full with madams wearing many jewelries after opera in Scalla Theater. It has many guests for shopping during lunch time. Paper moon http://papermoonmilano.com/milano.htm (every food is good. Nice location for shopping. Full house usually during lunch time). I like rucola and beans salad in this restaurant. I sometimes see the daughter of the owner in the sauna in Club10 in weekend.
4)Langhe http://www.trattoriaallelanghe.com/
It is just in front of ANTEPRIMA Corso Como 9, and is Milanese food with mainly meat dishes. I had pasta with white truffle today. Please tell the restaurant staff that you are from ANTEPRIMA. I guess you will receive better services. Today I forgot about diet because I enjoyed the smell of truffle.
5)The Barettohttp://www.baglionihotels.com/en/destinations/milan/carlton-hotel-baglioni/restaurant/il-baretto-al-baglioni-restaurant
In the past, this restaurant was located in Saint Andrea Street and ANTEPRIMA had party in this restaurant after show. Every food tastes good but they don’t have menu. The waiters verbally tells the menu. This is super high class restaurant. A waiter called Ermanno, middle aged, is my good friend and will serve you.
6)La Torre di Pisahttp://www.trattoriatorredipisa.it/en/storia.html
It is Toscana dish located in Fiori chiari street. At night, you will see fortune-tellers and many youngsters on the street. The street is small and cute. This restaurant has good meat dishes. The guests are casual but fashionable. I came to this restaurant with Mr. Bertelli 20 years ago.
7)La Risacca 6 
It is a casual restaurant with fish dishes. They serve many appetizers which makes you full http://www.yubuk.com/restaurant-milan/ristorante-risacca--114812.html
I like roasted fish .
8)Peckhttp://www.peck.it/ 
Is this restaurant too famous? I think the food is good for souvenir or take-away
9)Villa Necchihttp://izumilog.blogspot.com/2009/04/villa-necchi-campiglio-introduzione.html
It is located next to a tennis court and you can enjoy looking at old houses. The food is not super good, maybe, salad is good so just enjoy the environment.
10)Consorale 
It is located in Via Ciovasso where I lived before on the small street. The street is cute with art gallaries and antique shops. “Long time No see! How is your work? “they care about me. I had parma ham for appetizer and spaghetti today. I saw the guest next to me having seafood with lemon, which looked so yummy.

I was thinking “should I skip dinner? Or shall I have only salad?” But at 8pm after work, the restaurant asked me to come because truffle was good. So I could not turn down because I was just in front of the restaurant and 8pm after the work.
I have a lot of excuses but I am happy with good food.